Jan Hrušínský se pořádně naštval: Roušky od vlády? Podívejte se, co nám přišlo!

Miluše Šplechtová a Jan Hrušínský 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. září 2020 15:48 | Aktualizováno: 19. září 2020 13:16

V úterý dostali lidé nad 60 let první obálky s rouškami a respirátory, všechny by měly být doručeny do pátku. Už teď se ale ozývají lidé, kteří objevily problémy. Jedním z nich je i herec Jan Hrušínský. Ten dokonce tvrdí, že si roušky, které jsou možná závadné, na ústa vůbec nedá!

Jan Hrušínský sice působí jako principál Divadla Na Jezerce, oficiálně se ale v 65 letech už řadí k důchodcům. I díky tomu dostali i jeho manželka Miluše Šplechtová (62) od státu do schránky pět jednorázových roušek a jeden respirátor.

Balíček jej ale příliš nepotěšil. „Tak se na to podívejte. Někdo nám strčil do schránky dvě obálky. Jedna lehce natržená. V ní volně strčené roušky pro české důchodce. Kdopak na roztrženou obálku asi sahal? Kdo se dotýkal toho kdysi možná sterilního zdravotnického materiálu? Kdo a jak roušky do obálek dával?“ zajímá herce.

Tím ale jeho rozhořčené otázky zdaleka nekončí. „Kolik milionů to asi stálo? Kdo dal České poště tak lukrativní zakázku? A proč? Uvnitř volně a nehygienicky strčeno pět roušek a jeden respirátor s nápisem Čínská lidová republika. Pravděpodobně z předražené zásilky, kterou údajně ministerstvo zdravotnictví reklamovalo jako závadnou - nefunkční. Pro nás - české důchodce to prý ale stačí. ČLR se reklamaci vysmála a prezident Zeman jí uctivě poděkoval,“ připomněl na facebooku souvislosti Hrušínský, který patří ke kritikům nejen Pražského hradu, ale i premiéra Andreje Babiše.

On sám proto nehodlá „dárku“ od české vlády využít. „Nevím jak vy, přátelé, ale já si tohle na pusu nedám. Ať si to dá na obličej nemehlo, co to vymyslelo. Mám chuť mu to taky strčit do schránky,“ dodal naštvaný Hrušínský.

Redakci serveru stars24.cz se ozval také senior z Brna, který ve schránce roušky našel. I on poukazuje na to, že obálka byla špatně zalepená, kvůli čemuž roušky mohou být kontaminované. Problém je také v tom, že pracovníci pošty roušky vybalují z originálních balení o 50 kusech a vkládají do obálek po pěti. Podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) by ale zdravotnické prostředky, jimiž jsou i roušky a respirátory neměly mít porušené balení.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), pod kterého Česká pošta spadá, novinářům řekl, že věcí se bude moci zabývat až ve chvíli, kdy bude šetření ústavu dokončeno. Podle České pošty jde o distribuci ochranných pomůcek, nikoliv zdravotnického materiálu.

Témata: Jan Hrušínský Zdravotnické roušky