Olga Menzelová promluvila: Kde naposledy spočine slavný režisér?

Jiří Menzel s manželkou Olgou 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. září 2020 13:55

V pátek budou mít lidé možnost se v pražském Rudolfinu naposledy rozloučit s legendárním režisérem Jiřím Menzelem. Jak prozradila vdova Olga, slavný filmař měl přání i ohledně místa posledního odpočinku.

Olga Menzelová již musela lidem vysvětlovat, jak to přesně je se smutečními akty po smrti Jiřího Menzela (†82). Někteří fanoušci totiž nabyli dojmu, že pátečním posledním rozloučením nevyslyšela jeho přání.

Pravdou však je, že slavný režisér si nepřál veřejný pohřeb, ten tak proběhl v naprosté tichosti. Vdova by však ráda zesnulému manželovi splnila ještě další přání. „Jirka si vždycky přál být rozsypaný ve Španělsku. Zkrátka tam, kde to měl rád,“ prozradila webu extra.cz.

„Já mu to samozřejmě splním,“ prohlásila Menzelová, která si však uvědomuje, že se tak nestane hned v těchto dnech kvůli komplikované situaci ohledně cestování v době koronavirové epidemie.

Pracuje se však ještě s jednou variantou. „Nepřál si hrob. Je ve hře, že popel bude rozdělený. Jirka byl do poslední chvíle vtipný a říkal, že by byl rád vedle Čapka. Tak to jsem mu říkala, že tedy nevím, zda to dokážu,“ dodala Menzelová.

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel