Manželka Jiřího Menzela přiznala: Tohle by nechtěl! Má velkou prosbu k fanouškům!

Jiří Menzel s manželkou Olgou 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. září 2020 19:11

Veřejnost se může příští pátek naposledy rozloučit s oscarovým režisérem Jiřím Menzelem. Ten si sice veřejný pohřeb nepřál, manželka Olga k němu ale nakonec přistoupila. A s velkou prosbou.

"Jirka si veřejný pohřeb nepřál. Vím ale, že mnozí z Vás by se s ním přesto rádi nějakou formou rozloučili," napsala na sociální síti s tím, že se rozloučení uskuteční v pátek v Rudolfinu.

"Uslyšíte hudbu z jeho filmů, budete se moci zapsat do kondolenčních knih a před Rudolfinem si budete moci oživit vzpomínky na Jirku i jeho filmy shlédnutím malé výstavy Rozmarná léta Jiřího Menzela. Večer v Rudolfinu zazní v rámci festivalu Dvořákova Praha hudba jednoho z Jirkových nejoblíbenějších skladatelů Wolfganga Amadea Mozarta," dodala.

Následně požádala všechny fanoušky zesnulého umělce, aby se zdrželi smutečních věnců. "Jirka by si přál rozloučení, kde se budete usmívat a ne plakat. Chystanou "Oslavu života" tak, jak si přál, bohužel komplikuje situace s covidem. V současné chvíli ještě nevím, jak to celé dopadne," napsala.

"Pokud chcete, přineste v pátek slunečnice nebo malou kytičku a nebo místo věnce můžete poslat peníze spolku Nedoklubko, který už 18 let podporuje rodiče předčasně narozených dětí a jehož byl Jirka patronem. Číslo účtu: 1171717/010," dodala Olga.

Témata: Olga Menzelová Jiří Menzel