Karel Gott (†80): Vychází nové CD, film míří do kin! Jak se bude jmenovat a kdy ho uvidíme?

Karel Gott 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. září 2020 14:49 | Aktualizováno: 13. září 2020 19:07

Nový dokument o zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi míří do kin. Na plátnech ho uvidíme už za měsíc. Na co se můžeme těšit?

Film se bude jmenovat "Karel" a vstoupí do českých kin 15. října 2020. Vznikal dva roky, samotné natáčení pak probíhalo v průběhu posledního roku Gottova života.

"Myslím, že právě skutečnost, že procházel těžkou nemocí, je důvodem k tomu, že byl Karel ve svých názorech na život otevřený a pokorný," uvedla na oficiálním webu Olga Malířová Špátová.

Snímek odhalí Gottův rodinný život, jeho nadhled a humor, ale i strasti způsobené nemocí. "S podporou obětavé lásky své ženy Ivanky zápasil s nemocí statečně. Jsem vděčná, že jsem s ním mohla strávit celý rok života ve chvílích šťastných a dojemných, ale i nelehkých," dodává režisérka.

Film Karel představí Karla Gotta na ploše dlouhé 127 minut. Během natáčení vzniklo ohromné množství vzácných filmových scén, dát snímku KAREL výslednou podobu byl proto extrémně složitý a náročný úkol. „První střih měl přes sedm hodin," vzpomíná na těžké chvíle při dokončování ve střižně Olga Malířová Špátová.

Film Karel bude dlouhý 127 minut, během natáčení ale vzniklo mnohem více filmových scén. První střih měl dokonce přes sedm hodin. I přes opravdu pořádný střih obsahuje řadu málo známých archivních materiálů.

Zaznějí v něm i slavné Gottovy písně, které rovněž vychází na dvou CD. Supraphon rovněž vydá digitální soundtrack, který obsahuje jejich originální nahrávky.

Témata: Karel Gott