Podvod za miliony? Evropská unie si posvítila na Bolka Polívku!

Boleslav Polívka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. února 2018 14:05

Andrej Babiš není jediný, koho prošetřoval Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF). Na seznamu figuroval i Bolek Polívka a částka v hodnotě 11 milionů.

OLAF prošetřoval dotace pro čtyřicet projektů jedním z nich bylo i Zkvalitnění služeb Farmy Bolka Polívky a rozšíření o wellness. Šlo o dotaci ve výši 11 milionů, které byly určeny na dostavbu hotelu a wellnes centra na farmě v Olšanech.

Ministerstvo financí podle deníku E15 nakonec Farmu Bolka Polívky z Regionálního operačního programu (ROP) Jihovýchod vyjmulo a Farma o dotace přišla.

V tomto případě ale nebylo zjištěno, že by se jednalo o podvod. Bolek Polívka tak může výt alespoň v tomto ohledu klidný. Důvod odejmutí dotací je totiž úplně jiný.

Herec totiž porušil podmínky udělení dotace. Nesplnil pětiletou udržitelnost farmy, která kvůli dluhům zkrachoval a. Dotaci tak v rámci pětileté insolvence ve splátkách Regionálnímu operačnímu proramu vracel. Ten ale podle listu dostal zpět jen 1,6 milionu korun. Zbytek peněz soud Polívkovi v rámci insolvence odpustil.

Témata: Boleslav Polívka