Jan Kraus varuje: Česko může úplně skončit! Roušky jsou protivné, ale...

Jan Kraus

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. září 2020 11:51 | Aktualizováno: 13. září 2020 22:06

Moderátor a bavič Jan Kraus ve své show promluvil o rouškách. Jak sám přiznává, nosit je není moc příjemné. Na druhé straně prý ale nechápe, proč je kolem nařízení opět nosit na většině míst roušky takový poprask!

Jan Kraus sice při natáčení své show roušku mít nemusí, přesto si ji solidárně přinesl. „Já ji nosím všude, kde se nosit má,“ přiznal na úvod svého pořadu. Poukázal na to, že se teď roušky zase začínají na většině míst nosit. „Upřimně řečeno je mi to taky protivné to nosit, když to má člověk na obličeji,“ dodal jedním dechem.

„Jsou například lidi, co se vám posmívají. Druhá pravda je, že jsem některým sympatičtější. Protože mám venku jen ten kukuč a nevidí zbytek obličeje, kde mám tu aroganci, jak někteří tvrdí. Takže na tom i někdy vydělám,“ vysvětloval všem divákům moderátor.

Roušky podle něj také zakryjí mnohé kazy. „Je to protivné, co si budeme říkat, nejlepší je být bez toho. Na druhou stranu je kolem toho takový virvál a někteří lidé se hroutí z toho, že mají nosit roušku, to tak úplně nechápu,“ přiznává Kraus.

Je totiž přesvědčený, že v životě jsou i mnohem horší věci, než je rouška přes obličej. „Myslím, že třeba hypotéka je mnohem horší věc než nosit roušku. I z hlediska osobní svobody. Když mám hypotéku, musím v práci poslouchat jako mourovatý, protože musíte splácet,“ popisuje bavič.

Rouška se prý naopak může hodit v případě partnerky. „Je fajn, že ji má i ona. Dokonce můžete vyžadovat bezpečnou vzdálenost,“ směje se. „Ruka v sádře, noha v sádře, to mi všechno přijde mnohem horší než nosit roušku,“ tvrdí. Navíc poukazuje na to, že by měli lidé myslet na to, jak to tady vypadalo na jaře. Pokud by se tato situace vrátila, Česko by podle něj mohlo „ekonomicky skončit“.

Kraus naopak ocenil diváky v hledišti, kteří museli při natáčení roušky mít. „Je to pro mě o to větší závazek, že jste přišli, že to dodržujete. Je vidět, že i to se dá snést, když chce člověk jít za zábavou. Takže vám uctivě děkuji,“ vzkázal přítomným divákům Jan Kraus.

Témata: Jan Kraus Zdravotnické roušky