POTVRZENO! Karel Gott (†80) bude za pár týdnů vyznamenán!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. září 2020 9:19

O nejvyšším státním vyznamenání pro Karla Gotta se mluví už téměř rok, již loni o jeho udělení mluvil prezident Miloš Zeman. Až pár týdnů před 28. říjnem ale přišla informace, zdali hodlá svůj slib naplnit.

Loni v říjnu toho měla rodina Gottových až až, a tak se prezident Miloš Zeman rozhodl, že nejvyšší státní vyznamenání, tedy Řád bílého lva I. třídy, udělí zesnulému Karlu Gottovi (†80) až 28. října 2020.

Hlava státu v neděli poprvé od úrazu ruky a vystoupila v televizi, konkrétně v diskusním pořadu Partie stanice CNN Prima News, kde Zeman mimo jiné prozradil, že všechny oslovené osoby vyznamenání přijmou, s výjimkou pozůstalých po někdejším předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi.

Možná i v reakci na to přišla informace z okolí Gottovy rodiny. Mluvčí Aneta Stolzová potvrdila, že byli prezidentskou kanceláří osloveni. „Byli jsme oficiální cestou informování, že pan Karel Gott bude vyznamenán in memoriam Řádem bílého lva I. třídy,“ řekla dle webu blesk.cz.

Na Pražský hrad si pro vyznamenání přijde vdova po legendárním zpěvákovi. „Ano, paní Gottová vyznamenání přijme,“ uvedla mluvčí.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman Ivana Gottová