Petra Hřebíčková: Co se 150 miliony? Herečka má jasno!

Petra Hřebíčková v inscenaci CRY BABY CRY: hra napsaná a nazkoušená herečkami Švandova divadla se stala největším diváckým hitem této scény, foto Robert Vlk

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. srpna 2020 12:36

Petra Hřebíčková (40) si v novém filmu Štěstí je krásná věc zahrála ženu, která se svým manželem vyhraje 176 milionů korun. Co by sama Herečka dělala, kdyby takovou sumu měla? Její odpověď zřejmě nejednoho fanouška zaskočí!

Petra Hřebíčková a Karel Zima si ve snímku Štěstí je krásná věc, který jde v září do kin, zahráli pár, který má velké finanční problémy. A když díky losu vyhrají miliony, radikálně se jim změní život. Jenže hlavní hrdinové brzy zjistí, že peníze nemusí vždy znamenat spokojený život.

Sama herečka má jasno v tom, jak by se na místě své postavy zachovala. Nejdříve by se prý poradila s finančním poradcem. „Ono těch 150 milionů není zas tak moc. Koupíte si činžovní dům v Praze a je to. Já bych si koupila nějakou nemovitost, která by mi dělala radost, a taky bych věnovala peníze někam, kde by to pomohlo,“ vysvětluje v rozhovoru pro idnes.cz.

Jedním dechem dodává, že jejím životním snem jsou práce a rodina a to se za peníze koupit nedá. Právě díky natáčení získává spoustu neobvyklých zážitků. Díky filmu štěstí je krásná věc si například vyzkoušela střelbu na střelnici.

„Nebo létání ve větrném tunelu. To mě moc bavilo a splnila jsem si tím svoje létací sny. Stačí zatnout břicho a letíte nahoru. Povolíte břicho a letíte dolů, je to prostě úžasné. Malinko zatočíte dlaněmi a začnete rotovat...“ směje se herečka.

A i když na natáčení vzpomíná ráda a s kolegou Karlem Zimou se jí spolupracovalo skvěle, přišly i velmi dramatické chvíle. Režisér Tomáš Svoboda měl vážnou dopravní nehodu, kvůli které nemohl film dotočit. Jeho práce se dočasně ujal asistent režie Kryštof Michal. Pod finálním výsledkem je ale jako režisér nakonec podepsaný Jiří Diarmaid Novák, který snímek dokončil.

„Tomáš Svoboda se vyboural na svém skútru. Jel z natáčení, a jelikož pršelo, dostal smyk. Hrozně se rozlámal,“ vzpomínala Petra Hřebíčková podle serveru Super.cz.

Témata: Petra Hřebíčková