Karel Gott (†80): Před smrtí se pustil do slovenského kolegy!

Karel Gott na záběrech z filmu Karel 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. srpna 2020 20:30 | Aktualizováno: 22. srpna 2020 22:05

Řada zpěváků se pokoušela atakovat jeho neotřesitelnou pozici, nikomu se to ale nepodařilo. V mnoha případech si Karel Gott přesně uvědomoval, proč to jeho konkurentům nevyšlo. Stačí si vzpomenout na jednoho slovenského kolegu.

Karel Gott byl prakticky neustále hegemonem Zlatého slavíka, pár slovenským zpěvákům se ale podařilo jej v této anketě popularity porazit. Karol Duchoň se mezi ně nezařadil. Mistr možná dobře věděl, proč tomu tak bylo.

„Nevím, jestli ho k tomu někdo vedl, ale měl jsem pocit, že s ním nikdo nediskutoval o tom, co by měl zpívat a dal mu to příkazem. Dokonce jsem měl dojem, že mu nikdo nikdy nenapsal píseň, která by se stala jeho legitimním hitem,“ řekl před lety dle webu pluska.sk.

„Domnívám se, že i písnička V slovenských dolinách vznikla na objednávku televize těsně poté, co z republiky emigrovaly tisíce lidí a komunistická ideologie potřebovala všemožnými způsoby probudit vlnu národního patriotismu,“ konstatoval Gott.

Podle jeho názoru slovenský kolega nikdy neměl štěstí. „Myslím, že ani v této skladbě neměl šanci se projevit jako typický Duchoň,“ dodal.

Témata: Karel Gott