Gott měl namále? Ivana dostala od lékařů pořádnou přednášku!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. února 2018 18:01

Karel Gott leží už pátým dnem v nemocnici, kam byl převezen kvůli vysokým horečkám a příznakům chřipky. Nechybělo ale mnoho a místo chřipky mohl bojovat se zápalem plic.

Gottovi bylo špatně už na konci minulého týdne, do poslední chvíle ale věřil, že vystoupí na sobotním plese v Českých Budějovicích. Jenže ten samý den nemoc propukla naplno a Mistr tak putoval do nemocnice.

Jeho mluvčí Aneta Stolzová uvedla, důvodem převozu Karla Gotta do nemocnice byla nákaza chřipkou. Ta ale nepatří mezi nejlehčí onemocnění, může dokonce i zabíjet, což ani v Česku není výjimkou.

Personál Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí musel však Gottovi po  příjezdu nasadit kapačky. Jednak proto, aby mu klesla horečka a také proto, aby se jeho tělo zavodnilo.

A právě to je důvod, díky kterému si lékaři na rodinu Gottových došlápli. Karel byl totiž po převozu do nemocnice dehydrovaný a hrozil mu zápal plic. Lékaři na to pode Blesku důrazně upozornili zejména jeho ženu Ivanu.

Gott tak už pátým dnem dostává kapačky s dávkami léků, ale také proto, aby se jeho tělo znovu zavodnilo. Ostatně pokud by se černá prognóza vyplnila a Gott by dostal zápal plic, nebylo by to prý poprvé. 

"Pan Gott měl zápal plic už v závěru roku 2016, od té doby má respirační onemocnění pravidelně! Jedno takové se u něj rozvinulo paralelně k chřipce a doktoři měli strach, aby z toho znovu nebyl zápal plic. Takže si ho tam nechali,“ řekla Blesku zdroj, který si nepřál být jmenován.

Zpěvák je nyní pod nepřetržitým dozorem lékařů a nikoho kromě manželky k němu nepouštějí. "Paní Ivana je po celou dobu hospitalizace svého manžela v Praze a několikrát denně za ním do nemocnice dojíždí,“ prozradila deníku mluvčí Stolzová.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová