Odchod majora Maisnera! Potměšil přišel o kus páteře, učil se chodit, a teď přišla další rána!

Ladislav Potměšil

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. února 2018 12:15

Ladislav Potměšil známý v srdcí českých diváků jako legendární major Maisner už se na prkna, která znamenají svět, nepostaví. Prodělal totiž čtyři operace během jednoho roku a se hraním musel definitivně skončit.

Herec prodělal první operaci na konci roku 2016, Lékaři mu při velmi náročném zákroku museli odstranit část obratle bederní páteře.

V následujícím roce prodělal další dvě operace zad a následně musel na operaci kýly. Podle manželky Jaroslavy Brouskové má její muž nyní v zádech titan.

Kvůli zákrokům navíc trpěl velkými bolesti. Dostavil se úbytek svalstva musel se znovu učit chodit. "S bederní páteří měl Láďa už dlouho problémy, potom stačilo pár pracovních úrazů, přidružily se další zdravotní problémy a operační sál se stal nevyhnutelným,“ řekla deníku Aha! Brousková.

Podle ní je ale s hereckou kariérou na dobro konec. "Záda už Láďovi nedovolí hrát,“ svěřila se, když doprovázela svého muže na vyšetření páteře do pražské Fakultní nemocnice Motol.

Potměšil podle deníku zhubl, nechal si narůst vlasy a knírek, a ačkoliv se usmívá, oporu mu při chůzi zajišťuje chodítko, bez kterého se neobejde.

Témata: Ladislav Potměšil