Zprávařka Czadernová z Novy: Boj o život při porodu!

Renáta Czadernová podruhé porodila 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. srpna 2020 8:48

Moderátorka zpráv na Nově Renata Czadernová se bude vdávat, ačkoliv to původně s partnerem úplně neměli v plánu. Jejich názor však změnila jedna dramatická zkušenost – porod druhorozené dcery Karolínky.

Renata Czadernová s přítelem Michalem se tehdy vraceli z dovolené na Dolní Moravě. „Od rána mi bylo divně, ale do porodu mi zbývalo asi šest týdnů, tak jsem to moc neřešila,“ přiznala v rozhovoru pro Blesk tv magazín.

„Dorazili jsme domů a dvě minuty nato jsem začala krvácet. Ne trošku, ale jako když otočíte kohoutkem,“ vzpomíná tvář Novy na dramatické chvíle. Pochopitelně se ihned vydali do nemocnice, kde ji okamžitě poslali na sál.

„Za chodu jsem svlíkala šaty, rychle na stůl… Malá byla venku během chvilinky, ale šlo opravdu o minuty. Kdybychom se třeba jen o chvíli zdrželi na cestě z dovolené, pravděpodobně bychom tady já ani Karolínka nebyly. Měla jsem akutní odloučení placenty, dítěti hrozí udušení krví a matce vykrvácení,“ prozradila moderátorka.

Czadernová dodala, že zpětně nedává smysl, že nezavolali záchranku. „V tom šoku jsme skočili do auta a jeli jsme do nemocnice sami. Kdyby byla někde kolona, nehoda, je to v pytli,“ řekla s tím, že naštěstí byla během pár minut v péči lékařů.

Témata: Renáta Czadernová