Dagmar Havlová: Po smrti manžela chodila roky...

Dagmar Havlová 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. srpna 2020 9:38

Herečka Dagmar Havlová (67) dlouho po smrti svého muže Václava Havla chodila ve smuteční černé barvě. Tu odložila až nedávno, teď se k ní opět vrátila. Má pro to totiž vážný důvod!

Dagmar Havlová zavzpomínala na dobu, kdy přišla o manžela. „Po odchodu Vaška jsem chodila téměř 9 let v černé. Ne schválně. Cítila jsem to tak,“ přiznala na Instagramu. Václav Havel zemřel v prosinci 2011 na následky dlouhodobých zdravotních problémů.

Teď ale svůj přístup k oblékání změnila. „Paradoxně až korona a šití roušek mně dodalo chuť být i v jiné barvě. Dle nálady a momentálního rozpoložení. Každá barva má v chromoterapii svou návaznost na lidské nálady, charaktery a prý i nemoci.

Teď se ale k černé opět vrátila. Oblékla na sebe totiž tričko se slavným podpisem jejího manžela. To je možné koupit v dámské i pánské verzi na webu nadace Vize 97. „Po několika měsících jsem ji znovu oblékla, abych s Václavovou pomocí vybrala finance na novorozeňata, kterých se matka vzdala, nebo jí byly odebrány.

Do kampaně se ale nezapojila sama. Účastní se jí i několik jejích kolegů, které Dagmar Havlová bude postupně představovat. „Děkujeme, že nám koupí trička pomáháte pomáhat,“ vzkazuje všem Dagmar Havlová.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel