Berenika Kohoutová zveřejnila intimní FOTO: Otevřené přiznání o dcerce!

Berenika Kohoutová 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. srpna 2020 10:57

Herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová (29) si plnými doušky užívá mateřství. Na sociálních sítích se teď podělila o velmi intimní a dojemnou fotku se svou malou dcerkou Lolou!

Svět si před pár dny připomněl Mezinárodní den kojení. Vyjádřila se k němu i herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, která s ním má svou zkušenost – v únoru se jí narodila dcera Lola. „Čtu, jak je skvělý, poslouchám, jak je skvělý... A JE!!! Pak jsou tady ale holky, který kojit nemůžou,“ zabrousila na vážnější strunu Berenika. Svůj příspěvek na Instagramu doplnila velmi intimní fotkou, na které svou malou dcerku právě kojí. 

I proto je jí líto, když neustále slyší a čte, jak je kojení nejdůležitější věc na světě. „Jako matka přece chci svýmu dítěti dát to nejlepší! A myslím, že to tak máme všechny. A proto mě mrzí, když se neberou ohledy na nekojící matky. Jak se s tím maj vypořádat ty, který z jakýhokoliv důvodu prostě nemůžou? Je přece na světě x milionu lidí, který kojený nebyli a taky žijou, jsou šťastný a zdravý,“ zdůrazňuje herečka

I proto má ke kojení střízlivý přístup. „A teď moje rozpolcenost, co se týká kojení = (nádherný) závislosti dítěte na matce. Už během těhotenství jsem často říkala “až přestanu kojit”. Říkám to furt. AŽ PŘESTANU KOJIT, tak se strašně zdunim. Pak se poprvé celou noc vyspím. Půjdu do kavárny a tam si budu dávat pět hodin jedno kafe, aniž bych se nervovala, že někde vříská hladový dítě. Pojedu s Kryštofem na romantickej víkend. Půjdu do kina a pak na víno. Budu nosit JENOM oblečení bez knoflíčků. Půjdu cvičit a nebudu muset mít prsa omotaný tejpou. Čau nazdar, vy d*bilní vložky na kojící prsa!!“ plánuje Berenika.

Vše podle svých slov směřuje k tomu, až bude „svobodná“. „Děsně se na to těším. A teď ta rozpolcenost: Nějak jsem myslela, že to bude úplně přirozený. Budu prostě kojit a pak přestanu, nějak se to udělá a já už budu mít trochu prostoru i pro sebe. No jenže! Mě zradilo, co to kojení vlastně je! Souznění, radost, útěcha, láska. Lola se třeba teď budí v noci furt. A chce jenom potvrdit, že tam jsem (respektive moje prsa),“,popisuje každodenní dění u sebe doma.

„Říkám si furt - ne, když nemá hlad, tak ji pochovám, utiším, ale nebudu ji přikládat! Dělá si ze mě dudlík a už se nikdy nevyspím! Ale moc mi to nejde. Ten klid, když ji nechám přisát. Ta úleva, že se cítí naprosto v bezpečí. No a pak si vždycky představím, že teda budu konečně “svobodná” a kojit nebudu a říkám si - ale kam tohle všechno půjde? Jak to budu řešit? Co tý holčičce mý malý řeknu, když bude v noci vřískat?? No, takže se nic nemění, furt říkám “až přestanu kojit”, furt se vlastně těším a zároveň mi to už teď je líto,“ práskla na sebe Kohoutová.

A není zdaleka sama, kdo to tak vidí. Na její slova zareagovala Tamara Klusová. „Tomuhle se říká moc přítomného okamžiku! Beru, udrž si tenhle úhel pohledu! To je nejvíc! A věř, že přesně ucítíš, kdy přijde ten moment. Teď je nejvíc tohle vaše splynutí, které už se pak nikdy nebude opakovat, zároveň však přijdou jiný krásnosti. Každá doba má svoje kouzla Jsi skvělá - krásně jsi to napsala!“ chválí ji trojnásobná maminka a manželka zpěváka Tomáše Kluse.

Témata: Berenika Kohoutová Tamara Klusová děti