Gott ve vážném stavu! Nové informace o hospitalizaci

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. února 2018 14:15

Jak už vás dnes server stars24.cz informoval, Karel Gott skončil s chřipkou v nemocnici. Nyní se ale ukázalo, že nejde o obyčejné onemocnění.

Stav Karla Gotta je totiž podle dostupných informací vážný a lékaři jej neberou na lehkou váhu. "Jeho stav byl velmi akutní vzhledem k jeho věku a respiračním problémům z minulosti,“ píše o důvodech hospitalizace web Expres.cz. 

Jeho mluvčí Aneta Stolzová už dříve uvedla, důvodem převozu Karla Gotta do nemocnice byla nákaza chřipkou. Ta ale nepatří mezi nejlehčí onemocnění, může dokonce i zabíjet, což ani v Česku není výjimkou.

Lékaři ostatně hlásí přibližně 1944 případů nákazy na 100 tisíc obyvatel. Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví v tiskové zprávě. 

Roste počet pacientů všech věkových skupin kromě malých dětí, nejvíce ale ve věkové skupině 25 až 59 let. Nemocných ale může být ještě víc. Řada lidí totiž do ordinací nedorazí, nemoc přechází nebo si vezme v práci dovolenou.

Kvůli komplikacím způsobeným chřipkou skončilo od loňského podzimu v nemocnici několik desítek lidí, nejméně sedm lidí zemřelo. Chřipka je obzvlášť nebezpečná pro chronické pacienty nebo seniory. Řada nemocnic nebo domovů důchodců proto zakázala návštěvy.

Témata: Karel Gott chřipka