Josef Laufer slaví narozeniny: Nové informace o jeho stavu!

Josef Laufer 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. srpna 2020 10:06 | Aktualizováno: 11. srpna 2020 22:22

Co by byl nejlepší dárek k narozeninám pro Josefa Laufera? Pokud víte, co se v posledních měsících dělo, odpověď nejspíš znáte. Legendární zpěvák totiž zůstává v nemocnici. Jak to s ním momentálně vypadá?

Právě dnes slaví Josef Laufer 81. narozeniny, přesto je možné konstatovat, že na oslavy je ještě brzy. Již několik měsíců totiž leží se zdravotními problémy v nemocnici, ačkoliv v poslední době se měl jeho stav zlepšit.

„Je to běh na dlouhou trať, i když už je částečně při vědomí,“ prozradila webu ahaonline.cz jeho dcera Ester, která se s lékaři dohodla, že v den narozenin bude jedinou návštěvou. „Za tátou samozřejmě půjdu a pogratuluju mu k narozeninám za nás za všechny,“ dodala.

Laufer se narodil ve Francii do rodiny lékaře, který tam odešel se svou ženou po porážce španělských republikánů. V lednu 1940 vstoupil do exilové československé armády. Po obsazení země nacistickým Německem se rodina evakuovala do Velké Británie.

Zpěvák tedy vyrůstal na Ostrovech, kde jeho otec dál působil v oboru, konkrétně jako vojenský lékař u RAF neboli královského letectva. Do Československa se rodina definitivně vrátila až v roce 1947.

Témata: Josef Laufer