Karel Gott (†80) měl tajné přání. Nikdy mu ho nikdo nesplnil!

Karel Gott 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. srpna 2020 9:06 | Aktualizováno: 13. srpna 2020 19:37

Zesnulý zpěvák Karel Gott byl sice nadmíru talentovaný a všestranný umělec, nedokázal si ale splnit všechny své sny. Jeden z nich se týkal herectví.

Gott si zahrál v několika filmech, ale svůj obrovský herecký sen prozradil až ve starším věku.

"Rád bych si byl zahrál policistu, kterému divák fandí, protože neslouží pouze instituci, neplní pouze rozkazy, ale riskuje i konflikty s šéfem, má odvahu složit placku a položit pistoli, jít dál, dělat na vlastní pěst, až nakonec šéf sám uzná , že se mýlil a řekne:, Jsi dobrý, pojď na kávu. 'Konec filmu," prozradil podle webu Pluska v roce 1993 časopisu Kinorevue.

"Protože hrdina se musí umět vzepřít. Proti státu, proti moci, proti korupci, proti šéfům, kteří jsou konzervativní, sedí někde nahoře a poslechnou upozornění, aby dali od případu ruce pryč, že je to ve vyšším zájmu," dodal.

Jeho vzorem byly postavy, které v 90. letech hrál například Michael Douglas. Kariéru tohoto herce Gott velmi obdivoval. "Natáčel snímky, které zasáhly nerv doby. Ať už to byl Wall Street, film z finančního prostředí, hrál neúplatného policistu v Black Rain, a v posledním filmu Volný pád hraje šílence, který kolem sebe tvrdě mlátí pěstmi. Protože přesně takový je obraz dnešních dob," svěřil se tehdy Gott.

Není bez zajímavosti, že Ivana Gottová, dříve Macháčková, byla přítelkyní Michaela Douglase. Po návratu do Česka se dala dohromady s Karlem Gottem a stala se jeho manželkou.

Témata: Karel Gott