Miloš Nesvadba (†95): S legendou Národního divadla se loučili Donutil či Matásek!

Miloš Nesvadba

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. srpna 2020 12:05

V Praze se dnes uskutečnilo poslední rozloučení s hercem Milošem Nesvadbou, který zemřel koncem července. Legendární a dlouhověký člen Národního divadla se dožil úctyhodných 95 let.

V pražském kostele Nejsvětějšího srdce Páně se dnes před polednem konalo poslední rozloučení s hercem a výtvarníkem Milošem Nesvadbou (†95). Ten byl dlouholetým členem činohry Národního divadla, kde odehrál poslední představení v červnu 2014.

S Nesvadbou se podle informací webu idnes.cz dorazili rozloučit kolegové z první scény, např. Miroslav Donutil, David Matásek nebo Taťjana Medvecká. Mezi smutečními hosty nechyběli Václav Upír Krejčí nebo Dáda Patrasová.

Nesvadba zemřel 22. července ve věku 95 let. Jak vás stars24.cz informoval, v posledních týdnech života se potýkal se zdravotními problémy. „Věděli, že se už nevyhnutelně blíží konec. Jeho tělo si prostě řeklo, že to už dál nejde,“ nechal se slyšet jeho syn Michal.

Toho proslavil televizní pořad Kouzelná školka, dětem se ovšem ve své tvorbě věnoval také jeho otec. Miloš Nesvadba hrál roky v pořadech pro děti jako „Pan malíř“. Pro nejmenší čtenáře ilustroval přes 50 knížek a řadu omalovánek.

Témata: Miloš Nesvadba