Zemřela Eva Horáková (†50): Známá baletka teprve před pár týdny oslavila kulatiny!

Eva Horáková (foto: Lucie Kocourková)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

6. srpna 2020 8:40

Ve věku pouhých 50 let v pondělí náhle zemřela baletka Eva Horáková, která se téměř tři desítky let pohybovala na scéně v Praze. Během kariéry se dočkala ceny pro nejlepšího baletního umělce u nás či nominace na Thálii.

O úmrtí Evy Horákové (†50) informovalo na svém webu Národní divadlo. Kulaté narozeniny oslavila vynikající baletka teprve před necelým měsícem, konkrétně 9. července. V pondělí 3. srpna však náhle a nečekaně zemřela.

Horáková se narodila ve slovenské Bratislavě, kde také absolvovala studia na taneční konzervatoři a následně nastoupila do angažmá ve Slovenském národním divadle. Po pouhých čtyřech letech ale v roce 1992 přesídlila do Prahy. Zde nastoupila do Laterny magiky, které zasvětila celý zbytek kariéry.

„Pokud vůbec bilancuji, tak si prostě říkám, že jsem si to užila a ničeho nelituju. Měla jsem štěstí na choreografy i taneční partnery a jsem vděčná, že u tance, který miluji odmalička, stále jsem,“ cituje Laterna magika její slova v rozhovoru pro Taneční aktuality u příležitosti 50. narozenin.

Známá baletka se během kariéry dočkala řady úspěchů. V roce 2002 byla nominována na Cenu Thálie za výkon v komponovaném programu Graffiti. O tři roky později obdržela cenu Philip Morris Ballet Flower Award pro nejlepšího baletního umělce v České republice.

Témata: Eva Horáková (baletka) úmrtí