Josef Nedorost (†64): Příčina smrti herce z Bony a klid!

Josef Nedorost 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. srpna 2020 21:40

Před několika dny zasáhla českou hereckou obec zpráva o úmrtí herce Josefa Nedorosta, kterého proslavila role veksláka ve filmu Bony a klid. Nyní už je jasné, co bylo příčinou jeho smrti.

Jak vás stars24.cz minulý týden informoval, ve věku 64 let zemřel v Českých Budějovicích herec Josef Nedorost z legendárního filmu Bony a klid. Do jeho bytu se museli dobývat policisté a hasiči, kteří ho však našli už bez známek života.

I když koroner na místě neshledal známky cizího zavinění, byla nařízena pitva. Nyní už jsou známy její výsledky. „Pitva potvrdila, že zemřel v důsledku zdravotních problémů,“ řekl webu ahaonline.cz policejní mluvčí Milan Bacjura.

Bližší informace o chatrném zdraví zesnulého herce neprozradil. Zmíněný web ale připomněl, že Nedorost se v minulosti potýkal s těžkou meningoencefalitidou. Kvůli nemoci na nějaký čas ochrnul, poté dlouho rehabilitoval. Navíc se tyto peripetie podepsaly na jeho psychice.

Podle informací serveru extra.cz měl prý dokonce prodělat i onkologické onemocnění. „Měl obrovské zdravotní problémy, například vývod ze střev vyvedený do pytlíku, snad prý po nějaké rakovině,“ nechal se slyšet producent Jiří Jurtin.

Témata: Josef Nedorost