Jan Skopeček (†94): Jak prožil poslední dny svého života?

Jan Skopeček 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. srpna 2020 14:07

Ačkoliv se legendární herec Jan Skopeček dožil opravdu úctyhodného věku, lidé z jeho okolí si jeho odchod moc nepřipouštěli. Nyní se objevilo svědectví o tom, jak prožil poslední dny svého života.

Včera, tedy týden po jeho smrti, se lidé naposledy rozloučili s Janem Skopečkem (†94). Jeho známý David Laštovka, který s ním naposledy mluvil před dvěma týdny, se rozhodl popsat poslední týdny života slavného herce.

Skopeček si prý třeba plánoval narozeninovou oslavu. „Probírali jsme i oslavu jeho blížících se pětadevadesátin, které by měl 19. září. Vždycky nám nadiktoval seznam lidí, které by tam chtěl mít,“ řekl webu extra.cz přítel litoměřického rodáka s tím, že pak to začalo jít z kopce.

„Den před tou smutnou událostí mi zavolal synovec Michal, že jeho strýce Jendu převezli do Nemocnice Na Bulovce a že to vypadá moc špatně. Začaly mu selhávat základní životní funkce,“ prozradil Laštovka.

Právě v pondělí se ho ještě chystal navštívit, už byl dokonce na cestě. „Pár kilometrů před Bulovkou mi zazvonil telefon a v něm se ozvala uplakaná Martina: ‚Už to nestihneme. Jenda zemřel.‘ Odešel ve spánku,“ dodal.

Témata: Jan Skopeček