Jan Skopeček (†94): Prezident poslal na poslední rozloučení věnec!

Poslední rozloučení s Janem Skopečkem (3.8.2020)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

3. srpna 2020 12:02

Česko se dnes naposledy rozloučilo s legendárním hercem Janem Skopečkem, který se dožil úctyhodného věku 94 let. Vzpomněl si na něj dokonce i prezident republiky Miloš Zeman, který ho před pár lety vyznamenal.

Příbuzní, kolegové a kamarádi se dnes před polednem přišli do strašnického krematoria naposledy rozloučit s hercem a dramatikem Janem Skopečkem (†94), o jehož skonu jsme se dozvěděli na den přesně před týdnem.

Skopeček zemřel v pražské Nemocnici Na Bulovce. Poslední roky života strávil po smrti manželky Věry Tichánkové v domově seniorů Slunečnice v hlavním městě, kde strávil velkou část života. Mimo jiné patřil k zakládajícím členům Divadla pod Palmovkou.

Podle informací webu idnes.cz dorazil do obřadní síně třeba režisér Zdeněk Troška, který herce obsadil do Kameňáku. Přišli také herci Chantal Poullain, Tomáš Pavelka nebo Jan Teplý.

Skopečka proslavila především role v seriálu Tři chlapi v chalupě. Zahrál si také v legendárních filmech Dobrý voják Švejk nebo Marečku, podejte mi pero. Rodák z Litoměřic byl během druhé světové války uvězněn v koncentračním táboře. V roce 2017 převzal od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy. Hlava státu nyní zaslala smuteční věnec.

Témata: Jan Skopeček