Karel Gott nechtěl být zpěvákem ani manželem! Co se změnilo?

Karel Gott píše autobiografickou knihu 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. srpna 2020 10:29

Ikona české hudební scény. Jinak si dnes zesnulého Karla Gotta už nikdo představit neumí. Čím ale byl před tím, než začal zpívat, a co by dnes dělal, kdyby neuspěl v šoubyznysu?

Karel Gott se narodil 14. července 1939 v Plzni a v mládí nechtěl být zpěvákem, ale malířem. V roce 1958 ale získal první místo v soutěži amatérských zpěváků a o jeho kariéře bylo rozhodnuto. 

Když se nedostal na výtvarnou školu v Praze, vyučil se elektromontérem v ČKD. V roce 1960 se ale rozhodl z ČKD definitivně odejít a začít se profesionálně věnovat pouze zpěvu. V roce 1962 dostal Gott nabídku na angažmá do divadla Semafor Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, a tím odstartovala jeho dráha v šoubyznysu.

Do o 37 let mladší Ivany Macháčkové se Gott "zakoukal" v roce 1998 při vyhlášení výsledků ankety TýTý. V té době působila jako manážerka v pražském Divadle Broadway.

Tenkrát mu prý Macháčková dala schválně špatné telefonní číslo, protože byli ještě oba zadaní. Zpěváka to ale neodradilo a po roce spolu začali chodit. Nebyla to ale láska na první pohled. Zamilovanost prý přicházela postupně.

Gott byl dlouho vnímám jako odpůrce "manželského chomoutu", i gloriola věčně svobodného milovníka mu rozšiřovala okruh fanynek. Jakmile se řeklo slovo svatba, Karel se vždy úplně odmiloval.Na požadavku společného bydlení údajně ztroskotal i Gottův vztah s o 27 let mladší Martinou Zbořilovou.

Témata: Karel Gott