Jak je na tom Víťa Starý z Mandrage? Mrazivá slova jeho kolegy!

Skupina Mandrage 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. srpna 2020 19:10 | Aktualizováno: 2. srpna 2020 15:34

Plzeňská popová skupina Mandrage před několika měsíci přerušila na neurčenou dobu svou činnost. Důvodem byly osobní problémy frontmana skupiny Víta Starého. Ty pokračují a není jisté, jestli se kapela někdy opět poskládá.

Podle Vítova kolegy z kapely, kytaristy Pepy Bolana, není budoucnost kapely příliš růžová. "Nefungujeme. Kapela ukončila činnost. To je celé. A je to definitivní konec," přiznal podle Blesku.

Víťova maminka přiznala, že její syn absolvoval pobyt v léčebně pro drogově závislé. K tomu se ale Bolan moc nevyjadřoval. "Já démonům nerozumím," uvedl.

Mandrage na hudební scéně působila od roku 2001, kdy se sešli první členové zpěvák Vít Starý a bubeník Vorda. Plzeňská pětice na svých pozdějších albech podle hudebních publicistů nabízí vyzrálejší kytarový pop než na svém debutu, který vyšel pod názvem Přišli jsme si pro vaše děti v roce 2007.

V roce 2012 se jejich píseň Šrouby a matice stala nejhranější skladbou v popových rádiích. Na hudebních cenách Žebřík v roce 2014 Mandrage zvítězili v kategorii skupina roku a obsadili písní Siluety 2. místo v kategorii skladba roku.

Témata: skupina Mandrage