Petr Nedvěd předběhl Jágra: U porodu nechtěl být, pak brečel!

Petr Nedvěd s partnerkou Nicole a dcerou Naomi

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. července 2020 15:33

Až v 48 letech se stal poprvé tatínkem hokejista Petr Nedvěd, pořád ale předběhl svého kamaráda Petra Nedvěda. U samotného porodu byl, ačkoliv si to původně nepřál. Jak to celé proběhlo?

Zatímco Jaromír Jágr rodinu stále nezaložil, jeho vrstevník Petr Nedvěd, který už brusle pověsil na hřebík, se stal minulý týden poprvé otcem. Někdejšímu reprezentantovi a jeho partnerce Nicole se narodila dcera Naomi.

Ostřílený hokejista přiznal, že se mu k porodu moc nechtělo, ten navíc probíhal poměrně dramaticky. „Už to vypadalo, že budeme muset jít císařem, protože se malý moc nechtělo. Doktor už nechtěl Nikču trápit, byli jsme devět hodin ve špitálu a kontrakce pořád sílily,“ řekl webu isport.blesk.cz. Holčička nakonec přišla na svět přirozenou cestou.

„Bylo to pro mě těžký, člověk jí nemá jak pomoci. Ty ženský si, bohužel, musejí tímto projít, neexistuje porod, který je nebolí. Já si myslím, že i z tohoto hlediska není špatný tam jít. Pro tu ženskou pak máš ještě větší respekt,“ konstatoval Nedvěd.

Na závěr pak přiznal, že v jeho očích nechyběly slzy. „Když lezla ven, tak jsem to neudržel,“ dodal stříbrný olympijský medailista a bronzový medailista z mistrovství světa.

Témata: Petr Nedvěd