Zemřel herec Skopeček (†94): Takhle vzpomínal na nejslavnější roli!

Jan Skopeček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

27. července 2020 18:40

Zatímco mladší generace si zesnulého Jana Skopečka pamatují spíše z Kameňáku, pamětníci vzpomínají na seriál Tři chlapi v chalupě. Jak o své nejslavnější roli mluvil sám herec a dramatik?

Jak vás stars24.cz informoval, ve věku nedožitých 95 let zemřel v pražské Nemocnici Na Bulovce známý herec a dramatik Jan Skopeček. Poslední roky života strávil v domově důchodců. 

Skopečka si pamětníci asi nejvíce vybaví z populárního seriálu Jaroslava Dietla a Jiřího Hubače z 60. let Tři chlapi v chalupě, v němž s Lubomírem Lipským a Ladislavem Trojanem ztělesnili svéráznou rodinu Potůčkových, která hospodařila bez žen.

"Ten seriál byl ze života a byl pravdivý. Jinak by ho lidi tak nepřijali," vzpomínal před lety Skopeček podle ČTK. "Tehdy ho dávali tuším v pondělí a ve středu a ulice byly prázdné, každý se koukal," dodal "otec" Potůček.

Tři chlapi v chalupě byl historicky teprve druhý československý televizní seriál, který byl vysílán živě a byl zaznamenáván pro účely jeho pozdějších repríz. Poslední díl byl vysílán v roce 1963 a závěrečný 19. díl byl dotočen později pod názvem Tři chlapi po roce v roce 1964.

Témata: Jan Skopeček