Zemřel Jan Skopeček (†94): Herce proslavili Tři chlapi v chalupě!

Jan Skopeček

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. července 2020 15:40 | Aktualizováno: 27. července 2020 16:10

Ve věku 94 let zemřel oblíbený herec a dramatik Jan Skopeček, kterého proslavila role v seriálu Tři chlapi v chalupě či účinkování v Kameňáku. V září by oslavil 95. narozeniny.

Jan Skopeček zemřel podle informací televizní stanice CNN Prima News v pražské nemocnici Na Bulovce. Poslední roky života strávil legendární herec v domově seniorů Slunečnice v hlavním městě.

Litoměřický rodák se narodil v září 1925, po prázdninách by tedy býval oslavil 95. narozeniny. Proslavila ho především role Václava Potůčku v seriálu Tři chlapi v chalupě. Mimo jiné patřil také k zakládajícím členům Divadla Pod Palmovkou.

Sám před lety v jednom z rozhovorů odhadoval, že ztvárnil zhruba tři stovky postav na divadelním jevišti. Přes 100 vyšplhal i počet jeho filmových a televizních rolí. 

Během druhé světové války Skopečka drželi v koncentračním táboře. Jeho ženou byla přes šest desítek let Věra Tichánková (†94), která zemřela před šesti lety. V roce 2017 herec převzal od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy. 

Témata: Jan Skopeček