Marta Kubišová: Strach o život! Z domu vychází jen zřídkakdy!

Lucie Bílá a Marta Kubišová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. července 2020 9:20

Marta Kubišová si na nový koronavirus dává opravdu velký pozor. Legendární zpěvačka přiznala, že se nákazy velice bojí, a to z celkem pochopitelných důvodů. Už má totiž jiné zdravotní potíže.

Zdraví trápí Martu Kubišovou už několik let, a tak si obzvlášť v době koronavirové pandemie musí dávat nebývalý pozor. Rozhodla se proto i vynechat slavnostní premiéru filmu Havel, ačkoliv jde o příběh člověka, kterého velice dobře znala.

Jenže legendární zpěvačka má jasno, jednu věc si opravdu nesmí dovolit. „Kdybych náhodou něco chytla, jistojistě skončím na přístrojích. A možná by se mnou byl i ámen. Opravdu na tom nejsem dobře. A to jsem přestala po infarktu po letech kouřit,“ cituje ji web ahaonline.cz.

Kubišová raději zůstává doma, jelikož si nepřeje žádné komplikace. Lékaři jí totiž diagnostikovali chronickou obstrukční plicní nemoc, která patří mezi rizikové faktory v případě nákazy koronavirem.

Na procházky chodí podle svých slov jedině s dcerou a dává si pozor, aby téměř nikoho cizího nepotkala. „Ano, mám strach o život. To je ale lidské,“ přiznala Kubišová.

Témata: Marta Kubišová