Tomáš Holý (†21): Třicet let po smrti se chystá další připomínka!

Tomáš Holý krátce před úmrtím 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. července 2020 18:20

Od smrti legendárního Tomáše Holého letos uplynuly již tři desítky let, za celou tu dobu se na něj ale rozhodně nezapomnělo. V těchto dnech se naopak připravuje další připomínka jeho života.

Letos v březnu uplynulo 30 let od tragického úmrtí hvězdného dětského herce Tomáše Holého (†21). Již v roce 2015 na místě dopravní nehody vznikl pomník, nyní se podle všeho chystá další připomínka.

V domě v ulici Petra Rezka, kde žil v jednom malém bytě s maminkou, by měla být výhledově odhalena pamětní deska. „Pamětní deska bude jednoduchou vzpomínkou na Tomáše a jeho život. Deska bude umístěna na vstup k domu, kde Tomáš bydlel,“ píše se na webu tomasholy.net.

Na desce mý být krátký text spojený se symbolem nebo vyobrazením Tomáše, na návrhu se zatím pracuje. Vše bude navíc záviset na výši vybrané částky.

„Pokud něco dokonce zbyde, připravíme i další aktivity na podporu odkazu Tomáše, např. v Nuslích, na místech, kde Tomáš často byl a případně i společnou hospodu pro blízké a přispívající,“ uvádí na serveru Ota Kars.

Témata: Tomáš Holý