Spáchal Jiří Laštovka sebevraždu podle reklamy, ve které hrál? Spot hned stáhli

Jiří Laštovka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. února 2018 20:06 | Aktualizováno: 16. února 2018 22:16

Herec Jiří Laštovka, který před několika dny spáchal sebevraždu oběšením, zmizel z televizních obrazovek. Diváci se s ním doteď mohli setkávat v reklamě na vitaminový doplněk. Teď byl ale spot stažen.

Laštovka na začátku reklamy visel na provazu. Stejným způsobem se herec rozhodl svůj život opravdu ukončit. Majitel produktu tak raději nechal její vysílání okamžitě zastavit.

Herec si zahrál v celé řadě známých seriálů jako Ordinace v růžové zahradě, Policie Modrava, Mordparta nebo Polda. I ti, kteří nepatří právě mezi seriálové fandy však mohou jeho obličej znát právě z reklamy na vitamíny.

„Ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli smutnou informaci o úmrtí pana Jiřího Laštovky, zvážili jsme naše další kroky a s ohledem na rodinu a přátele pana Laštovky jsme se rozhodli zastavit vysílání reklamního spotu na náš potravinový doplněk, ve kterém herec vystupoval,“ přiznal pro Blesk tiskový mluvčí Zentivy Libor Kytýr.

Reklamní spot se podle něj přestal vysílat ve středu 14. února večer. „Zároveň bychom rádi tímto vyjádřili upřímnou soustrast rodině a přátelům Jiřího Laštovky,“ dodal Kytýr.

Laštovka se před šesti dny oběsil v domě na pražském Žižkově, kde v poslední době bydlel. Proč to udělal, zatím není jasné.

Témata: Jiří Laštovka Reklamy