Vzestupy a pády Ilony Csákové: Tohle už nikdy, říkala si!

Ilona Csáková 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2020 14:14

Ilona Csáková zažila kariéru jako na houpačce, někdy se zkrátka daří lépe, jindy hůř. Právě na jeden takový neúspěch známá zpěvačka zavzpomínala. Co po něm už nikdy nechtěla dělat?

Ilona Csáková je dnes ve stínu jiných zpěvaček, byly ale doby, kdy patřila k těm nejslavnějším. Ve vysílání Českého rozhlasu přitom prozradila, že po sólové kariéře původně vůbec netoužila. Po angažmá v kapele Laura a její tygři odjet zpívat na zaoceánskou loď.

Nakonec se místo toho stala konkurentkou Lucie Bílé či Ivety Bartošové, a to i v anketě Český slavík. V soutěži popularity skončila třikrát druhá a jednou bronzová. V roce 1998 měla navíc nejprodávanější album.

„Tehdy to bylo velmi akční. Pocítila jsem určité výšiny v kariéře. Ale prožila jsem i pády na hubu, jak říkám lidově,“ svěřila se dle webu rozhlas.cz. „V roce 1995 jsem chvíli hrála v muzikálu Hair a neměla dobrou zkušenost,“ připomněla s tím, že už v nich pak nechtěla vystupovat.

Přesto se ještě v muzikálu objevila. „Nakonec mě přemluvil Olda Lichtenberg, abych začala zpívat v muzikálu Kleopatra,“ dodala Csáková. S tehdejšími kolegyněmi jsou prý dodnes velké kamarádky.

Témata: Ilona Csáková