Vendula Pizingerová přiznala: Chtěli po mě placentu! Kdybych rodila doma, syn by nepřežil!

Vendula Pizingerová 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2020 20:43 | Aktualizováno: 19. července 2020 22:02

Vendula Pizingerová se zanedlouho stane trojnásobnou maminkou. Proto má v některých věcech ohledně těhotenství jasno. Je například odpůrkyní domácích porodů.

"Dvakrát jsem rodila císařským řezem, takže musím stejným způsobem rodit i potřetí. To už je dané. A i kdybych si mohla vybrat, doma bych určitě nerodila," řekla Blesku Vendula.

Její syn Jakub měl omotanou pupeční šňůru kolem krku a přišel na svět celý modrý. Tvrdí, že kdyby ho rodila normální cestou, navíc doma, nepřežije.

"Takže nejsem příznivcem domácích porodů. To už fandím spíš porodním domům. Jsou poblíž nemocnice, a pokud by se něco stalo, jsou nablízku lékař a veškeré zázemí," tvrdí.

"Pokud někdo není schopný podívat se na věc z jiného úhlu, pochopit odlišný názor a jenom tvrdošíjně trvá na svém, je to špatně. A duly během domácího porodu občas nutí rodičku dokončit ho za každou cenu, i když nastanou problémy," dodala Vendula.

Následně přiznala, že po ní chtěli její placentu. "Je sobota, devět hodin ráno a mně zvoní telefon. Zvednu ho a tam: „Dobrý den, tady plazma centrum. My bychom chtěli vaši placentu.“ Prosím?! „No, my z toho vyrábíme léky na bércové vředy.“ Byla jsem v šoku, tak říkám: „A proč chcete zrovna mou starou placentu?“," překvapila s tím, že ji odmítla vydat se slovy, že ji ještě potřebuje.

Témata: Vendula Pizingerová