Svatopluk Matyáš (†90) odešel na věčnost: Poslední rozloučení s hercem z majora Zemana!

Svatopluk Matyáš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. července 2020 14:48

Týden po jeho smrti se příbuzní a přátelé Svatopluka Matyáše sešli v pražském Motole, aby se s ním naposledy rozloučili. Legendární herec z majora Zemana zemřel ve věku 90 let v domově pro seniory.

V obřadní síni motolského krematoria v Praze se dnes příbuzní a přátelé rozloučili s hercem Svatoplukem Matyášem (†90). Podle informací webu blesk.cz dorazili herec a dabér Dalimil Klapka nebo prezident herecké asociace Ondřej Kepka.

Známý herec zemřel minulý pátek v domově pro seniory v Bořanovicích nedaleko hlavního města, kde strávil poslední měsíce života. Pravděpodobnou příčinou smrti byla mozková příhoda. V posledních dnech údajně náhle pohubl a špatně se mu dýchalo.

Matyáše proslavila role televizního redaktora, kterého sledovala kontrarozvědka, kterou si střihl ve dvou dílech nechvalně proslulého seriálu Třicet případů majora Zemana. V rámci profese toho ale samozřejmě zvládl mnohem víc.

Herectví vystudoval na Divadelní fakultě Akademie múzických umění a prošel řadou angažmá. Konkrétně působil v divadlech v Hořovicích, Hradci Králové, Ostravě nebo Olomouci, kde působil s přestávkou od roku 1966 až do roku 1990, kdy odešel do důchodu.

Témata: Svatopluk Matyáš