Režisérka filmu o Gottovi: Tohle jsem NIKDY NEZAŽILA!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. července 2020 10:22 | Aktualizováno: 18. července 2020 21:11

Tvůrci celovečerního dokumentárního filmu o Karlu Gottovi v den jeho nedožitých 81. narozenin zveřejnili první záběry z chystaného snímku. Režisérka Olga Malířová Špátová navíc prozradila, jaké má se zesnulým Mistrem osobní zkušenosti.

"Je to náš dar k narozeninám, dar, který sice nemůžeme předat osobně, který nás ale naplňuje radostí," uvedla režisérka filmu Olga Malířová Špátová.

"Měl by být pro nás vzorem tím, jak byl slušný a gentlemanský. Nikdy jsem nezažila člověka s tak velkou kariérou, tak velkým talentem a současně tak slušného a s takovou pokorou," prozradila Špátová.

Cílem režisérky bylo zachytit autenticky Gotta jako fenomenálního zpěváka, jako malíře, ale zároveň milujícího manžela a otce svých dětí. Film však nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho úspěchů.

"Proto ani není možné srovnávat můj předchozí film Fenomén Gott s tímto nynějším. Každý je jiný. Minimálně tím, že jsme je natáčeli v jiné životní etapě Karla Gotta, a to se velmi projeví v jeho osobní, až intimní zpovědi, kterou nám poskytl a která nás všechny utvrdila v tom, s jakou legendou máme možnost pracovat," sdělila Špátová.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49.000 lidí.

O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku.

Témata: Karel Gott