Zemřel Zdeněk Hess (79) z Ulice: Úmrtí zůstalo několik měsíců utajeno!

Zdeněk Hess (herec)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. července 2020 14:17

Ani produkce seriálu Ulice, v němž hrál, několik měsíců netušila, že je Zdeněk Hess po smrti. Oblíbený herec a dabér, jehož hlas musí znát každé české dítě, měl letos oslavit kulaté 80. narozeniny.

Tvůrci Ulice oznámili v úterý na facebookovém profilu seriálu jednu velice smutnou zprávu. Jednoho z herců už diváci uvidí pouze v reprízách, které již tradičně běží na obrazovkách právě v letních měsících.

„Ve věku 79 let odešel do hereckého nebe představitel Lojzy Navrátilka Zdeněk Hess. O skonu herce informoval až nyní pražský Divadelní ústav,“ uvedli na sociální síti s tím, že zemřel už na jaře, konkrétně 26. března.

Hesse kromě hraní výrazně proslavil dabing. Svůj hlas propůjčil třeba kresleným postavičkám z amerického seriálu Simpsonovi či postavám z Harryho Pottera. Znát ho tedy musí snad každé dítě v Česku.

„Bylo nám ctí s ním dlouhá léta spolupracovat. I přes nelehký životní osud přicházel do ateliérů vždy s úsměvem, s těžkostmi se statečně pral. Nikdy na něj nezapomeneme. Čest jeho památce, upřímnou soustrast jeho blízkým,“ dodali tvůrci seriálu.

Témata: Zdeněk Hess úmrtí