Petr Novotný těsně unikl smrti: Syn Pavel promluvil

Petr Novotný

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. února 2018 12:19 | Aktualizováno: 15. února 2018 13:39

Oblíbený bavič Petr Novotný je sice stále v nemocnici ve vážném stavu, zdá se ale, že je z nejhoršího venku. Už brzy už by mohl být přemístěn z ARO na pokoj s mírnějším režimem. Syn Petra Novotného Pavel přiznal, že sedmdesátiletý bavič jen o vlásek unikl smrti. Měl totiž otravu krve a nebýt rychlé reakce jeho manželky, která zavolala sanitku, zřejmě už by nebyl mezi námi.

Novotný byl v minulosti hospitalizován už několikrát, tentokrát to ale bylo opravdu zlé. Ve čtvrtek začal herci kompletně selhávat organismus. „Táta na tom byl hodně špatně. Byl 60 hodin na plicní ventilaci, odkázaný na přístroje. Byl v umělém spánku. Takhle zle ještě nikdy nebylo," přiznal pro TN.cz Pavel Novotný.

Právě kvůli opakovaným zdravotním problémům je podle Pavla Novotného obtížné v otcově stavu rozeznat, kdy je jeho stav opravdu špatný. „Nebylo mu pár dnů úplně ideálně, ale nestěžoval si. Máme ale vycítila, že zapírá a zavolala sanitku. A tím mu prakticky zachránila život. Otec si procházel otravou krve, pak začal velmi špatně dýchat, to už byl díky bohu v sanitce," dodal Pavel.

Zdravotní stav herce se rychle zlepšuje, domů se ale asi jen tak nedostane. „Začíná to vypadat, že opustí ARO a půjde někam na JIPku," vysvětlil Pavel Novotný.

Na zdravotní stav Petra Novotného se jeho syna Pavla lidé ptají i na sociálních sítích. „jak je na tom Taťka?“ zajímá Veroniku. „Pavle, držte se táta zabojuje!“ vzkázala Radka. „Myslím na vás a na tatínka, ať to zvládne!“ napsala Kája.

Pavel všechny ujistil, že jeho otec bojuje jako lev a z nejhoršího už má být venku. Po několika dnech je při vědomí, dýchá sám a dokonce komunikuje. „Je nas*anej, že je v nemocnici, což je super," dodal Novotný mladší.

Témata: Petr Novotný Pavel Novotný