Drsná zpověď Nikol Štíbrové: Pro holku není nic víc ponižujícího... A přidala se i Havlová

Nikol Štíbrová 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. července 2020 10:36

Herečka a moderátorka Nikol Štíbrová patří ke kráskám českého showbyznysu. Přesto si i ona prošla těžkými chvílemi. Vzpomíná především na to, jak se před lety řešila její váha a vzhled. A není zdaleka jediná herečka, která s tím má své zkušenosti!

Nikol na sociálních sítích zveřejnila dvě fotografie pořízené s odstupem devíti let. První je ze seriálu Vyprávěj, kde si herečka v páté řadě zahrála Naďu, milenku Jardy France. Na ní je v hnědé kožené bundě a podle obličeje je vidět, že měla oproti současnosti nějaké to kilo navíc. Na druhém novém snímku je v plavkách na pláži.

„Pořád se mi někdo ptá, 'co mi tenkrát bylo', popřípadě 'co mi je teď', že sem zhubla. Hele…nic. Ani tenkrát, ani teď. Jen mám prostě obyčejný tělo, který v různejch životních obdobích vypadá různě, to mi vlastně přijde i celkem logický. Tělo, který se vyvíjí, který bylo hubený, pak nabralo, pak shodilo, tělo který postupně stárne,“ rýpnula si do svých kritiků herečka s tím, že má prostě "normální tělo".

I přesto přiznává, že ji její váha dříve trápila. „Nejedla sem o nic víc než teď, ale prostě měla sem o 10 kilo víc. A čim víc sem měla v hlavě, že je nějakej problém, tím víc sem přibírala,“ postěžovala si. Nelíbilo se jí ani, jak o ní tenkrát psala média. „Pro holku není snad nic víc ponižujícího, než si o sobě číst každej tejden, jak strašně teď vypadá, tenhle bulvární bodyshaming je fakt peklíčko. Super se třeba chodí na rande s někým, kdo si ty články předtím detailně prostudoval:))…bolelo, tohle bolelo,“ vzpomíná blondýnka.

Nakonec se jí ale podařilo dosáhnout svého. „Zhubla sem, až když sem to přestala mít v hlavě. Až když sem se tím přestala zabejvat, číst si o sobě hnusy, řešit každý jídlo. Teď mám už pár let pokoj a i kdyby zase přišlo nějaký silnější obdobíčko, řekla bych, že už mi nějakejch pár kilo navíc bude celkem u prdýlky. Mám v hlavě trochu jiný věci k řešení:,“ vzkázala všem Nikol Štíbrová.

Její slova na sociálních sítích vyvolala vlnu reakcí od jejích kolegů a přátel. „Jsi krásná a byla jsi(a budeš,“ podpořila ji herečka Mahulena Bočanová, která také v seriálu Vyprávěj hrála. „No vidíš a stejně jsi mi tam přebrala starýho Jardu France. Blondýnko holt letí i retro,“ přidala se herečka Olga Lounová, která ve Vyprávěj hrála sekretářku a druhou ženu zmíněného Jardy.

O své zkušenosti se podělila i někdejší první dáma Dagmar Havlová. „Nikolko, o bodyshamingu ze strany bulváru něco vím. Možná nejvíc a určitě nejdýl. Sebralo mi to štítnici. Netrápit se nešlo. “Zpíchaná, botoxova” byla taková třešinka na dortu,“ zavzpomínala herečka, které se kvůli tomu dokonce soudila. „Vysoudila jsem po 6 letech 4 000 000 . Nejvyšší částka, zatím. Už netloustnu. Zdraví se stabilizovalo. Nepatrná satisfakce za 30 let ponižování,“ dodala Havlová.

Témata: Nikol Leitgeb (Štíbrová) Dagmar Havlová Mahulena Bočanová Olga Lounová