Miroslav Donutil promluvil: Konec s hraním?!

Miroslav Donutil v inscenaci Ubu králem: Svoboda! 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. července 2020 12:05

Herec Miroslav Donutil (69) je i přes svůj věk velmi herecky aktivní. Práci před kamerou střídá s vystupováním v divadle jako za mlada. Teď prozradil, jak se to má s jeho hereckým důchodem!

Miroslav Donutil i dnes hravě zvládá točení seriálů, divadlo a dokonce i dabing. A občas si i něco odmoderuje. V tom, co dělá, patří už dlouhé roky mezi špičku. A jak se zdá, nehodlá jen tak mladším kolegům ustoupit!

Za to, že má hodně práce, je totiž rád. Důchod v bačkorách tedy zatím rozhodně neplánuje. Jak sám přiznává, netuší, jak by s takovým množstvím času naložil. „Té práce zaplať pánbůh není málo. Vždycky si s potěšením říkám, že v mých pozdních letech si na mě ještě někdo vzpomene - to je docela úspěch," pochvaloval si Miroslav podle Sedmičky v rozhovoru pro Český rozhlas.

Občas sice přemýšlí nad tím, že už by mohl odpočívat, tuto myšlenku však pokaždé zavrhne. Především na začátku každého nového roku si prý vždy říká, že by měl zvolnit.

„A moje žena povídá: 'Fajn, tak to už se těším. Co budeš dělat?' Odpovím jí: 'První den půjdu na ryby, druhý do lesa, třetí na golf... Pak budu odpočívat.' Ona říká: ,Jo, budeš sedět doma a prudit celou rodinu.' A má pravdu, protože herec si nedovede představit život bez práce,“ přiznává bez okolků.

Vše je podle něj ještě to umocněno tím, že herec je většinou citově založen. „Chce publikum, vnímat jeho přítomnost, chce se neustále prezentovat,“ prozradil o hercích Miroslav Donutil, který roky strávil v Národním divadle či v Divadle Husa na provázku.

Témata: Miroslav Donutil