Miroslav Táborský v krizi: Únava a mentální problémy!

film 3Bobule 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. července 2020 10:53

Většina herců nesla opatření kvůli koronaviru těžce. Přišli o práci i kontakt s diváky a fanoušky. Výjimkou je ovšem Miroslav Táborský (60). Ten běžně o herecké příležitosti nouzi nemá, i proto neplánované prázdniny uvítal!

Miroslav Táborský pravidelně vystupuje na jevišti i před kamerou. Navíc se věnuje také dabingu. O práci tak rozhodně nouzi nemá! A i když se zdá že je vždy dobře naladěný, opak je pravdou! Pro Blesk přiznal, že na konci roku 2019 procházel výraznou uměleckou krizí!

Režisér Filip Renč (54) právě dokončil natáčení osmidílného detektivního seriálu Hlava Medúzy. V něm se objevil i Táborský, který si zahrál obtížnou roli. A natáčení se na něm výrazně podepsalo!

„Nemám úplně šťastnou roli. Hraji otce jedné z obětí, takového zoufalého chlapíka, s kterým se život vůbec nemaže. Většinou postavy, které nejsou v kriminálkách na straně policistů, mají dramatičtější situace. Bývají lepší na hraní,“ vysvětluje herec.

Kromě Renčova seriálu má ale již nasmlouvaný i jiný seriál. Navíc ho čeká nová role na jevišti! Ani kvůli natáčení se totiž milovaného divadla nevzdá! „To mě pořád baví, přestože před Vánoci jsem už cítil mentální únavu,“ přiznal Táborský.

Kromě Divadla v Dlouhé, kde se objevuje například ve hře Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách, jej mohou diváci vidět i v populárních kusech Divadla Járy Cimrmana. Není tedy divu, že se Táborský občas cítí unavený.

„Představení jsou hodně těžká, a když pak hrajete 14 dní v kuse, hlava je unavená. Už to nejde tak jednoduše. Ale divadlo mám stále hodně rád,“ přiznává herec, který před několika lety úspěšně bojoval s rakovinou tlustého střeva.

I proto ocenil neplánovanou pauzu. Dobu největší koronavirové krize strávil na Šumavě, kde místo hlavy pracoval spíše rukama. Fyzická práce mu prý udělala dobře. „Bylo to osvěžující, očišťující, hlava si odpočinula. A navíc jsem nabral kondici,“ dodal Táborský, kterého mohou diváci aktuálně vidět v kinech ve snímku 3Bobule.

Témata: Miroslav Táborský