Karel Gott (†80): Překvapivé svědectví o jeho hudebním vkusu!

Karel Gott 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. července 2020 21:05

Pokud si myslíte, že Karel Gott poslouchal na české scéně především své největší konkurenty, tak se mýlíte. Až v těchto dnech se objevilo překvapivé svědectví o jeho hudebním vkusu.

Karel Gott se celou kariéru věnoval hlavnímu hudebnímu proudu, ale evidentně měl smysl pro jiné styly. Jen pár dní před nedožitými 81. narozeninami Mistra se objevilo svědectví písničkáře Záviše, který je představitelem pokleslejších žánrů.

Hudebník v rozhovoru pro podcast ON AIR potvrdil, že legendární zpěvák projevil zájem o jeho cédéčka. „To byl Fanánek, ten to zařídil,“ připomněl frontmana slavné kapely Tři sestry.

„Oni tam na Kovářně křtili, pan Gott jim tam křtil cédéčko, to je možná už patnáct let. Já tam byl pozvanej, abych tam zahrál tři písničky. Panu Gottovi se to líbilo, tak si objednal mou diskografii,“ prozradil písničkář.

Záviš na základě toho upravil svůj názor na mnohonásobného Slavíka. „Zarazilo mě a mile mě překvapilo, že takový chlap, který je na úplně jiném břehu, je normální, že je to normální člověk, že se tomu zasmál a že se mu to líbilo,“ dodal.

Témata: Karel Gott