Tomáš Plekanec v šoku: Hrozivá diagnóza! Pomoc přišla záhy!

Tomáš Plekanec 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2020 11:40 | Aktualizováno: 11. července 2020 12:21

Českou hokejovou obec v posledních týdnech zasáhla zpráva o vážné nemoci jednoho z nadějných hráčů. V klidu to nenechalo ani Tomáše Plekance, který se rozhodl pomoci. Co přesně má v plánu?

Tomáš Plekanec rád dělá něco pro dobrou věc, nejčastěji dražby cenných hokejových artefaktů, kterých za svou bohatou hokejovou kariéru nasbíral spoustu. Třeba hokejové rukavice, které nabízí na prodej právě v těchto dnech.

Aukci vyhlásil na instagramovém profilu s počáteční cenou 5 tisíc korun, trvat má do pátečních osmi hodin večer. Výtěžek půjde ve prospěch profesionálního hokejisty Ondřeje Buchtely, který bojuje se zákeřnou nemocí.

„Důvodem, proč teď netrénuji, nejsem aktivní na soc. sítích a nevycházím z domu, je rakovina… lékaři mi diagnostikovali zhoubný nádor na srdci,“ oznámil Buchtela na instagramu před několika týdny. „Není čas litovat se, ptát se proč zrovna já, prostě a jednoduše bojovat!“ vzkázal tehdy.

Pomoci mu chce i Plekanec. „Ondru sice osobně neznám, ale v hokeji, potažmo napříč sportem, se známe tak trochu všichni. To, co Ondru potkalo, může potkat kohokoli z nás, a tak rád věnuji na podporu Ondrovy léčby tyto hrané a podepsané rukavice z jedné sezóny v Montrealu,“ uvedl.

Témata: Tomáš Plekanec