Karel Gott (†80) u toho byl až do konce! Dojemná vzpomínka krátce před narozeninami

Karel Gott a Olga Lounová v klipu k písni Dál za obzor 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. července 2020 16:05

Za týden si budeme připomínat nedožité 81. narozeniny Karla Gotta, na kterého již nyní zavzpomínala kolegyně Olga Lounová. Známá zpěvačka měla tu čest se s Mistrem setkat hned několikrát.

Blíží se nedožité 81. narozeniny Karla Gotta, které přijdou na řadu přesně za týden, tedy v úterý 14. července. Mezi šťastlivce z mladší generace, kteří měli tu čest s Mistrem spolupracovat, patří i jedna známá zpěvačka.

Olga Lounová už nejspíš nikdy nezapomene na svůj první velký koncert, na kterém se na pozvání hudebního publicisty Miloše Skalky objevil právě legendární zpěvák. „Přišel jen na skok a pak zůstal až do konce,“ svěřila se dle webu rozhlas.cz v pořadu Moje hvězdy.

Nakonec se z toho vyklubala spolupráce na společné skladbě. „Pak mi nabídl, že bychom mohli nazpívat duet. Na písničkách jsem pracovala celé léto, vybral si hned tu první Dál za obzor,“ připomněla zpěvačka.

Gottův dvorní skladatel navíc může za to, že vystupuje pod jménem Lounová, ačkoliv se jmenuje Pytlounová. „Může za to Karel Svoboda. Když jsem byla na konkurzu do muzikálu Golem, ptal se, zda bych nepřemýšlela o zkrácení jména. Navrhoval, abych se jmenovala Eva Lounová,“ dodala.

Témata: Karel Gott Olga Lounová