Pohřeb Mariána Čišovského: Známé osobnosti se v slzách loučily s fotbalistou!

V Plzni se rozloučili s Čišovským, dorazili i Horváth či Straka 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. července 2020 11:17

Desítky lidí se v Plzni přišly rozloučit s fotbalistou Mariánem Čišovským, který v neděli zemřel ve 40 letech po šestiletém boji s nevyléčitelnou amyotrofní laterální sklerózou (ALS).

Kromě vedení a hráčů Viktorie nechyběli ani bývalý trenér Západočechů Miroslav Koubek, někdejší spoluhráči Pavel Horváth, Martin Fillo a Václav Procházka či majitel hokejové Plzně Martin Straka.

"Děkujeme všem, kteří se přišli rozloučit s naším Mariánem. Děkujeme za projevy soustrasti a květinové dary, kterými se snažili zmírnit náš žal," uvedla v prohlášení vdova Martina Čišovská. "Srdečně děkujeme každému za tichou vzpomínku na Mariána. Velké díky patří fotbalovému klubu Viktoria Plzeň. Zároveň bych chtěla poprosit média o respektování našeho soukromí."

Na místě nechyběly známé tváře. Přišel se rozloučit bývalý kapitán Viktorie a kouč Příbrami Pavel Horváth s manželkou a dětmi, trenér Miroslav Koubek, hráči Baníku Václav Procházka a Martin Fillo nebo místopředseda FAČR Roman Berbr. Mnoho hostů neudrželo slzy.

Na přání rodiny neměli novináři do obřadní síně přístup. Dovnitř se kvůli vyčerpané kapacitě nedostali ani fanoušci, proto před síní byla umístěna plachta s podobiznou Čišovského v plzeňském dresu a nápisem "Navždy v našich srdcích".

Před začátkem obřadu k ní lidé pokládali květiny a zapalovali svíčky. Další improvizované pietní místo vzniklo už v neděli u stadionu ve Štruncových sadech v prostorách brány borců s několika fotografiemi a dresy Čišovského.

Plzeňští fotbalisté uctili jeho památku v nedělním ligovém duelu 3. kola nadstavbové skupiny o titul. V zápase proti Spartě měl každý hráč Viktorie na zádech místo své jmenovky příjmení někdejšího slovenského obránce.

Témata: Marian Čišovský