Kristýna Leichtová o domácím porodu: Rozhodl koronavirus! A odsoudila muže!

Kristýna Leichtová je dvojnásobnou maminkou 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. července 2020 14:06

Kristýna Leichtová se rozhodla jít proti proudu i názorům odborníků a druhorozenou dceru Rozárku přivedla na svět doma. Nyní prozradila, jak to s rozhodováním bylo. Kvůli čemu se pustila do mužů?

Kristýna Leichtová šokovala Česko tím, jak otevřeně mluví o domácím porodu novorozené dcery Rozárky. Na instagramovém profilu se dokonce pochlubila fotografií a evidentně nehodlá nic měnit na svém postoji k této problematice.

Hvězda Comebacku či Účastníků zájezdu přiznala, že rozhodování nebylo jednoduché. „Dlouho to ve mně zrálo. Koronakrize moje rozhodnutí umocnila a potvrdila. Posléze jsem u svých nejbližších našla podporu pro variantu, že se Rozárka narodí doma,“ prozradila webu expres.cz.

„Mnoho lékařů a odborníků, jejichž hlas je slyšet proti domácím porodům, jsou muži,“ konstatuje oblíbená herečka s tím, že domácí porod podle ní není pro každou nastávající maminku. Sama prý měla připravené nejrůznější krizové scénáře.

Jako problematické lidé vnímali také to, že u porodu „asistovala“ starší dcera. Sice na ni prý měla dohlížet maminka herečky, ale novorozená holčička přišla na svět dříve, než dorazila z Plzně. Jak dcera reagovala, však prozradit odmítla.

Témata: Kristýna Leichtová