Iva Janžurová (79) v ohrožení? Izolace a odloučení od rodiny!

Janžurová, Iva 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2020 9:41

Herečka Iva Janžurová nedávno oslavila 79. narozeniny. Velké důvody k radosti ale nemá, poslední dny a týdny tráví sama – naprosto izolovaná celé své od rodiny!

Iva Janžurová je na svůj věk velmi čilá a aktivní. Málokdo by tipoval, že před čtyřmi lety podstoupila operaci, při které jí lékaři vyměnili srdeční chlopeň. Zákroku se sice nejdříve bránila, nakonec si ale pochvalovala, že zase může běhat po lese a že se jí lépe dýchá. Dokonce se jen pár měsíců po zákroku vrátila zpět na divadelní prkna i před kameru.

Jenže v době koronaviru patří k ohrožené skupině – nejen kvůli věku, ale právě i kvůli vyměněné chlopni. I proto musí být v izolaci – nesměly k ní ani její vlastní děti a vnoučata! „Maminka je doteď ještě hodně izolovaná. Má za sebou operaci srdce, takže je hodně riziková,“ prozradila pro Aha! dcera Sabina, která se také věnuje herectví.

Rodina měla o Janžurovou velký strach. „Ze začátku jsme se nevídali, protože jsme nevěděli, jestli ji nemůžeme nějak ohrozit. První návštěva u ní pak byla velmi smutná, protože jsme byli hodně na dálku a jenom s rouškama,“ popisuje Remundová.

Jak se ale zdá, herečka, která si v roce 2019 zahrála ve filmu Teroristka, má i přes problémy chuť vrátit se do práce! Dobu koronakrize sice trávila na chalupě, kde byla víceméně odříznuta od okolního světa, teď už se ale opět chystá na scénu!

Na chalupě se totiž věnovala procvičování textů a dokonce i psaní nové hry! Po dlouhých čtyřech měsících by tak již brzy měla zavítat mezi herecké kolegy z Divadla Kalich.

Už 1. srpna by se podle programu na jeho letní scéně pod Žižkovskou věží měla hrát komedie Veletoč, ve které Janžurová hraje po boku své dcery Sabiny Remundová či Evy Holubové.

Témata: Iva Janžurová Sabina Remundová