Odhaleno! Herec Laštovka spáchal sebevraždu, oběsil se ve sklepě!

Jiří Laštovka

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. února 2018 9:41

Zesnulý Jiří Laštovka (†39), známý ze seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Policie Modrava, se zřejmě oběsil. Co přesně ale bylo důvodem zatím není jasné.

"Mohu potvrdit, že jsme 8. února ráno na vyžádání policie vyjížděli. Muži už však nebylo pomoci, a tak lékaře záchranné služby vystřídal koroner,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Podle deníku se tragédie odehrála ve sklepě, kde se herec oběsil. Co bylo důvodem není jasné, podle sousedů žil sám. 

"S manželkou měli dlouhodobé problémy a několik let spolu nežili,“ popsala deníku jedna ze sousedek z domu na pražských Vinohradech, v němž nyní žije jeho žena Adéla Stodolová Laštovková.

Jejich děti Kristián a Jáchym jsou podle Laštovkové zdrcené. "Omlouvám se, je to velmi citlivá záležitost a je to moc čerstvé. Musím se poradit s jeho rodinou, co mohu říct. Teď musím myslet na děti, které mi tady pořád pláčou,“ dodala.

O smutné události informovalo Divadlo Minor, v němž herec působil. V divadle herec vystupoval v několika inscenacích, kterými jsou Klabzubova jedenáctka, Zlatovláska nebo Hon na Jednorožce.

Dále jste herce mohli znát ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, Policie Modrava nebo Mordparty.

Zazářil také v dánském koprodukčním seriálu 1864, v pohádce podle románu Oscara Wildea Dítě hvězdy nebo v komedii Chyťte doktora.

Témata: Jiří Laštovka sebevražda úmrtí