David Koller má nový klip s jasným sdělením: Obavy ze ztráty svobody?!

David Koller 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

27. června 2020 21:12

David Koller patří k těm umělcům, kteří si hodně váží svobody. Nejspíš i proto se v novém videoklipu rozhodl upozornit na nebezpečné fenomény ve společnosti. Co nám podle něj hrozí?

Zpěvák, skladatel a bubeník David Koller natočil nový singl a klip My se vám ozveme. Autorem hudby je Matěj Belko, text napsal Belko s Kollerem. Nová píseň zazní na sérii letních koncertů kapely Kollerband, která se mimo jiné uskuteční na vinicích, a také hned čtyřikrát za sebou v pražském klubu Jazz Dock. Koller to uvedl v rozhovoru s ČTK.

"Klip je celý střihový, však se nedalo hrát. Je to o tom, že Velký bratr nikdy nespí a vidí tě nejenom na silnici, na ulici, měří ti rychlost, teplotu a určitě si tě může kdykoliv poslechnout z tvého telefonu, mrknout do SMS, e-mailu a podobně. Už jsme to tady měli a je to pořád horší. Vadí mi ta ztráta soukromí, což zpravidla předchází ztrátě svobody, jak vidíme v přímém přenosu třeba v Číně a nejenom tam," řekl Koller.

Režie klipu se ujal Vít Hradil. Vzhledem k tomu, že vznikal v době karantény, podílel se na jeho vzniku pouze on a Koller. My se vám ozveme hojně využívá archivní záběry z instruktážního filmu, který zachycuje způsoby sledovaní nepohodlných osob z předrevolučních let. Bohatý archiv záběrů od sedmdesátých let minulého století až po rok 1989 k užití uvolnila Paměť národa a komerční archivy v USA.

Grafický prvkem sjednocujícím aktuální tvorbu Kollera se stal QR kód v podobě jeho obličeje. Při načtení QR kódu, který se nachází na plakátech, tričkách či v klipu, se zájemce dostanete na speciální stránku, na níž bude Koller postupně uveřejňovat nové singly a videoklipy.

Témata: David Koller