Karel Gott (†80) stále dělá lidem radost! Neuvěříte, co se včera stalo!

Karel Gott 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. června 2020 11:50 | Aktualizováno: 26. června 2020 18:58

I mnoho měsíců po smrti dělá Karel Gott lidem radost. Včera se slavilo jak v aukční síni, tak u nového majitele jednoho z jeho obrazů. Ten se pořádně plácl přes kapsu, aby měl doma Mistrovo dílo.

Po říjnovém úmrtí Karla Gotta (†80) vcelku pochopitelně vzrostl zájem o artefakty s ním spojené, ruku v ruce s tím ale vzrostly i ceny. Dalším důkazem je dražba jednoho z jeho obrazů, která včera po měsíci vyvrcholila.

Ačkoliv aukční síň stanovila vyvolávací cenu na pouhou tisícovku, finální nabídka dosáhla doslova astronomických výšin. Nový majitel musel za Mistrovo dílo vysázet více než jeden milion korun. Do sbírky tak získal obraz Divy zpívají prezidentu Havlovi, jehož středobodem je bývalá hlava státu.

Aukční síň uvedla, že počáteční nízké částky jsou běžné a mají vzbudit zájem, což se podařilo. „Celý měsíc jsme se zájmem sledovali příhozy, které poměrně rychle vystoupaly na hranici 650 tisíc, kde se částka zastavila,“ prozradil webu novinky.cz Jaroslav Jakubec.

„Do ukončení aukce zbývalo pár minut a částka byla stejná, ale licitace pokračovala dál, až jsme se dostali na částku 1 200 000 korun, z čehož máme radost,“ dodal majitel aukční síně Obrazy v aukci.

Témata: Karel Gott