Helena Vondráčková: Tajemství jejího největšího hitu odhaleno!

Helena Vondráčková 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. června 2020 9:09 | Aktualizováno: 24. června 2020 21:22

Dlouhá noc patří bez větších pochyb mezi největší hity dnešní oslavenkyně Heleny Vondráčkové. Autorem skladby je Michal David, který nedávno prozradil, jak to s písní vlastně bylo.

Právě dnes slaví třiasedmdesáté narozeniny Helena Vondráčková, v jejíž kariéře vždy platilo, že se spoléhala na skladby od výrazných tuzemských autorů. Jeden z jejích největších hitů složil Michal David.

Řeč je pochopitelně o písni Dlouhá noc. „Někdy si člověk myslí, že to bude ta pecka největší, ale ona je to potom jenom řadovka,“ přiznal slavný hitmaker dle webu rozhlas.cz v pořadu Xaver a host.

„Naopak u psaní písničky Dlouhá noc, kterou zpívá Helena Vondráčková, mě vůbec nenapadlo, že se z ní stane hit. Říkal jsem si, no je to písnička pro Helenu na album,“ zavzpomínal autor mnoha známých melodií.

Michal David byl nakonec sám překvapen, jak moc se píseň vydařila. „Nakonec se z ní stal dokonce megahit, dostala několik cen a já jsem jí měl hotovou za dvacet pět minut. To člověk prostě nepochopí,“ dodal muzikant.

Témata: Helena Vondráčková Michal David