Černí baroni 2? Václav Vydra otevřeně o pokračování legendy!

Vydra, Václav 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2020 15:23

Černí baroni patří k legendám české kinematografie. Původně měl proto vzniknout i druhý díl, ze kterého ale sešlo. Proč?

"Věc, která mě ve vztahu k tomu filmu mrzí, je, že byl napsaný druhý díl, který se bohužel nerealizoval a pravděpodobně už nerealizuje," řekl Václav Vydra alias vojín Šternberk Blesku.

Prozradil také, co bylo důvodem. Podle jeho slov scénář vzniknul, film ale zastavila kombinace ješitnosti a peněz. Tedy alespoň v případě producentů.

"My bychom to točili, nechci říkat zadarmo, i když my točíme skoro všechno zadarmo, když se to tak vezme. Ale to všechno bylo ze strany majitelů práv a majitelů peněz," tvrdí Vydra.

O čem Černí baroni po dvaceti letech, jak se měl film jmenovat, měl být? "Scházejí se v hospodě a vymyslí si, že se pomstí těm lampasákům. A sice každému extra. Na každého si vymyslí něco. Je to někdy docela kruté a syrové, ale vtipné," míní Vydra.

Film měl skončit snahou o vyděšení Terazkyho tím, že by předstírali vyhlášení války. "Picnou se v hospodě a usnou někde na mezi. Když se probudí, kolem rachotí tanky a létají letadla. A tak se diví, že se to povedlo, jenže on je osmašedesátý rok a okupace," uzavřel herec.

Témata: Černí baroni Václav Vydra